Over mij

Jacomijn Steen, geboren te Geleen (1962), studeerde geneeskunde in Leiden. Ze werkte als consultatiebureau arts tot 2004. In de periode 1990 tot 1994 werkte ze in een basisgezondheidszorg-programma in Tanzania, Oost-Afrika. Van 1998 tot 2000 woonde ze in Medan, Indonesie. Van 2000 tot 2002 heeft ze een Pabo-opleiding gevolgd en van 2002 tot 2015  werkte Jacomijn als leerkracht in het basisonderwijs.

 

Na een cursus modelboetseren tijdens haar studententijd in Leiden, is er van het boetseren niet veel terecht gekomen. In 2008 heeft ze deze passie hervonden en heeft ze verschillende boetseercursussen gevolgd bij onder andere Lucas Klein, Dick Swaak en voornamelijk  Natasja Bennink.

 

Van 2011 tot 2016 volgde Jacomijn de vakopleiding beeldhouwkunst aan de Klassieke Academie te Groningen. Aan deze Academie kreeg ze lessen van Natasja Bennink, Jon Gardella, Anita Franken, Eddy Roos, Henk Slomp, Gert Sennema, Peter Hiemstra en vele anderen. 

 

Gedurende haar hele opleiding heeft Jacomijn zich gespecialiseerd in portretten. Buiten de opleiding volgde ze ook portretboetseer cursussen. oa. bij Eve Shepherd in Brighton en bij Da van Daalen in Amsterdam. Haar afstudeer project bestond uit 13 portretten van 8 mensen: "De mensen uit mijn dorp". Deze portretten zijn opgenomen in de kunstcollectie van het Mark Rothko Center in Daugavpils, Letland.

Ook heeft Jacomijn penningen leren maken.

Sinds 2013 werkt Jacomijn ook met ovengevormd glas. Haar portretten in glas (negatief in glas) zijn uniek. Sinds 2018 maakt ze ook werk van Pate de Verre.

 

In 2019 is Jacomijn weer terug het onderwijs in gegaan en heeft zich gespecialiseerd tot docent Nederlands voor anderstaligen in het basisonderwijs. Maar kunst blijft ze maken naast haar werk in het basisonderwijs.